Trhy očakávajú uzavretie PPP projektu D4R7

1.3.2016

PPP projekt Bratislavského obchvatu D4 a úsekov rýchlostnej cesty R7 je v poslednej fáze prípravy. Víťazným uchádzačom je konzorcium Obchvat nula, zložené zo spoločností CINTRA, MACQUARIE, PORR a FERROVIAL. Členovia konzorcia vybudovali viac ako 1 000 km nových ciest v období uplynukých 5 rokov a spravujú aktíva za viac ako 30 mld. Euro.

Členovia konzorcia majú skúsenosti s výstavbou vo Veľkej Británii, Írsku, Maďarsku, Kanade, Portugalsku a v ďalších krajinách.

Plánovaná výstavba potrvá 4 roky a 4 mesiace, pričom 1. fáza má byť ukončená do konca roka 2019. Projekt vytvorí viac ako 1 000 priamych pracovných miest počas výstavby a viac ako 50 v období prevádzky úsekov.

Podpis koncesnej zmluvy sa očakáva v apríli 2016, pričom finančné uzavretie a podpisy zmlúv o financovaní najneskôr začiatkom mája 2016.