EIB dementuje správy slovenských médií

22. 12. 2009

Európska investičná banka (EIB) dnes dementovala správy slovenských médií, v ktorých sa uvádza, že zastavila proces udeľovania pôžičky pre 1. PPP balík na vybrané úseky diaľnice D1. Správy uvádzali informácie organizácie Priatelia Zeme, ktorá v máji 2009 zaslala EIB list, v ktorom označila trasovanie úsekov Turany - Hubová za nevhodné z hľadiska environmentálnych požiadaviek. EIB tieto správy poprela, keďže naďalej pokračuje v rokovaní o spolufinancovaní projektu s cieľom účasti na projekte - viď vyjadrenie EIB.

Projekt pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice mieri do finále

17. 12. 2009

Dostavba Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe (ÚVN) je prvým zo strategických projektov spolupráce verejného sektora so súkromným (PPP), ktorý sa po piatich rokoch podarilo dotiahnuť až na predloženie ponúk. O dobudovanie nemocnice a prevádzku jej časti stoja dve konzorciá. Vláda by mala o víťazovi rozhodnúť začiatkom budúceho roka.

Nový PPP Newsletter 4/2009

11. 12. 2009

Vyšlo nové číslo PPP Newsletteru, štvrťročníka o verejno-súkromných partnerstvách, v ktorom Asociácia PPP informuje o novinkách v oblasti PPP doma i v zahraničí. V novom čísle si môžete prečítať aj o prvých slovenských PPP projektoch v oblasti dopravnej infraštruktúry vrátane rýchlostnej cesty R1, o projekte komplexnej modernizácie Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku, o tom, čo by mala obsahovať dobrá PPP zmluva či o zlepšovaní úrovne verejnej dopravy. Nové číslo si môžete stiahnuť TU, zvyšných 6 čísel PPP Newsletteru nájdete TU.

Mediálny komplex zatiaľ pozastavený

7. 12. 2009

Osud mediálneho komplexu pre STV a SRo je opäť nejasný. ĽS HZDS zablokovalo v parlamente novelu Dušana Jarjabka, ktorý mal výstavbu verejnoprávneho centra posunúť o krok ďalej. V hlasovaní nepodporilo zmenu zákonov o STV a SRo, ktorá by umožnila stavať verejnoprávnym inštitúciám na štátnych pozemkoch. Práve takým je pozemok v centre Bratislavy neďaleko SND, na ktorom má centrum vyrásť. Dôvodová správa novely odkazuje na rámcovú koncepciu výstavby mediálneho centra, ktorá spomína potrebu legislatívnych zmien a ráta s tým, že komplex má byť postavený na štátnej nehnuteľnosti. Novela tiež odkazuje na zákon o správe majetku štátu, podľa ktorého možno stavbu na pozemku vo vlastníctve štátu zriadiť aj vtedy, ak to pripúšťa osobitný predpis.

Nové číslo českého PPP Bulletinu (IV/2009)

6. 12. 2009

Nedávno vyšlo nové číslo PPP Bulletinu českej Asociace PPP (IV/2009). Číslo obsahuje informácie o prostredí PPP nie len v ČR, ale aj v zahraničí: sociálne bývanie formou PPP, mestská PPP železnica v Docklands, revitalizácia brownfieldu v Ostrave, školské stravovanie formou PPP v Řícanoch pri Prahe a podobne. Zároveň si môžete prečítať o stretnutí Asociácií PPP v Skalici, ktoré sa uskutočnilo začiatkom novembra tohto roku. Bulletin si môžete stiahnuť TU.

Liberec chce využiť PPP na škôlky

6. 12. 2009

Liberecký magistrát nemá dostatok vlastných peňazí na výstavbu dvoch veľkých materských škôlok, ktoré však nutne potrebuje. Chcú preto využiť súkromné firmy v rámci PPP projektov. Mesto plánuje uzavrieť s investorom koncesnú zmluvu s tým, že by investor zaplatil výstavbu škôlky a staral sa o údržbu a upratovanie budovy. Mesto by mu vynaložené náklady postupne splácalo a zabezpečovalo výučbu. Do vlastníctva mesta by škôlka prešla až po dvadsiatich rokoch - po skončení doby koncesie. Projekt je zatiaľ vo fáze prípravy, 26.11.2009 zastupiteľstvo schválilo realizáciu projektu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16