Nový PPP Newsletter 4/2010

22.12.2010

Práve vyšlo nové vydanie Newsletteru Asociácie PPP. V tomto čísle sa môžete dočítať o skúsenostiach s realizáciou projektu R1, o skúsenostiach Ministerstva financií s verejným obstarávaním v podmienkach Schémy technickej pomoci pre verejno súkromné partnerstvá a o PPP v školstve.

Bratislavské letisko cez PPP projekt?

20.12.2010

Bratislavské letisko vlani skončilo v strate 2,7 milióna eur, dosiahlo však prevádzkový zisk. Tento rok sa očakáva strata okolo štyroch až piatich miliónov eur. Stratu spôsobia miliónové odpisy nového terminálu a nových technológií.

3. balík skončil. Nový začiatok PPP v slovenských cestách?

14.12.2010

Tretí balík na výstavbu časti diaľnice D1 cez projekt verejno súkromného partnerstva (PPP) nebude. Takmer 30 kilometrová časť diaľnice D1, ktorú malo celú postaviť súkromné konzorcium, sa bude stavať postupne po menších úsekoch. Definitívne rozhodnutie dnes pre médiá tlmočil minister dopravy Ján Figeľ (KDH) po rokovaní všetkých koaličných partnerov.

Parkovacie domy v Leviciach

7.12.2010

Novozvolený primátor Levíc Štefan Mišák v rámci riešenia nedostatku parkovacích miest zvažuje možnosť výstavby parkovacích domov formou PPP projektu.

D. KRAJCER: Novú podobu Hurbanovým kasárňam môžu dať PPP projekty

6.12.2010

Vytvoriť z Hurbanových kasární v Bratislave multifunkčné kultúrne centrum je možné cez projekty verejno súkromného partnerstva (PPP projekty). "Tie nebudú vytvárať najbližšie obdobie záťaž vo vzťahu k rezortu a časť finančných prostriedkov sa dá získať z postupného odpredaja budov, v ktorých sídlia tie organizácie, ktoré by sme tam presťahovali," opísal pre TASR ideový zámer ministerstva kultúry jeho šéf Daniel Krajcer. Termín, kedy by sa tak mohlo stať, nekonkretizoval.

Pokračovanie rokovaní o treťom balíku

3.12.2010

Rokovania ohľadom tretieho balíka PPP projektov stále pokračujú. Minister Figeľ pred časom rokoval s koaličnou SaS ohľadom plánovanej ceny za výstavbu, ale svojho koaličného partnera nepresvedčil.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15